I forbindelse med Landsskuet 2022 havde vi besøg fra Schweiz

Update

22-Juli-2022

Fra bedre til gode priser på Slagtedyr

Derfor har vi sendt 2 tyre og 3 køer til slagt. Vi har planlagt en mindre reduktion i antallet af køer til vinter for at få Grovfoderbeholdningen til at gå op og vi ser ingen grund til at vente på bedre tider - God Sommer til alle. Besætningslisten er opdateret med de sidste kælvninger

16-Juni-2022

1. slæt græs

Vi konstatere at det gl. græs har haft dårlige vilkår. Med en kold forår med stærk sol og blæst. Vi har wrappet 75 rundballer i dag hvilket siger vi må tage en del af vores kornmark til helsæd. Lidt ærgerligt når den står så godt i år og prisen er
bedre end vanligt. Se i øvrigt en video af nogle Bakkely dyr under menu juni 2022

05-April-2022

Gipsen er væk

- og besætningslisten er endelig opdateret. Armen mangler en del gen optræning før den bliver hel god igen.

07-Marts-2022

med brækket arm

Beklager den manglede opdatering, lidt svært at tage nye foto og lave opdatering på besætningslisten pt. Så snart gipsen fjernes start april vil det ske.

31-December-2021

Kolbøtte året

Så lakker 2021 mod enden, det har været et år med ombygning og renovation af privaten midt i en hjemmearbejdsplads på jobbet. Priserne på slagtedyr er gået fra det absolut ringeste til et mere fornuftigt leje her sidst på året. Vi håber det kan holde niveauet, når omkostningerne ser ud til at løbe løbsk, i det nye år.
30 år på Bakkely var en realitet d. 15.april og om et par år kan vi forhåbentlig fejre 30 år Simmentalerne. Vi håber vi finder en måde at markere det på, men det kan kun fremtiden vise. Vi blev også bedsteforældre til vores 2. barnebarn og samme dag ville vores dejligste ko Giga, som de fleste vil huske, fra hendes mange sejre på dyrskuerne, at forlade os uden forudgående advarsel, hun blev 10 år. Derfor husker vi datoen 31.maj som ganske speciel.
Vi tillod os at tage et par feriedage hjemmefra før høsten. Turen gik til Jammerbugten med et fuld booket program blev der tid til at besøge et par besætninger undervejs. Hjemme ventede høsten som ikke var særlig gunstig for lidt i udbytte og alt for lidt halm. Heldigvis stod der en stak over fra året før.
Lidt ujævn fordelt har 20 kalve meldt deres ankomst med 12 tyre og 8 kvier. Heraf blev den ene kvie allerede solgt 7 mdr. gammel til Tyskland. Generation 2021 kom med afkom efter flg. insemineringstyre: General, Nelson, Gulli, Brandy, Filius, Pesto, Hans og Sirius.
Vi vil huske 2021, hvor et liv med dyr og børnebørn har slået mange kolbøtter både forlæns og baglæns.

01-Oktober-2021

Efteråret sniger sig ind

Vi har idag lukket næste hold dyr på stald, enkelte køer skal slagtes. Enkelte skal skal kælve i løbet af de næste par uger. De første kalve efter EBG Pesto PP er født, indtil videre tegner det lovende med kælvninger efter ham.

25-Juli-2021

Hækken er klippet og Altanen er færdig

Inden længe holdes der sommerferie, den sidste af forårs kælvninger kom d.1 juni og med start først i september begynder efterårskælvningerne. Den mellemliggende periode er brugt på projekt ny altan som jeg har designet Jens selv har svejset sammen.

09-Maj-2021

Træerne Grønnes

Vi venter meget på at få de sidste dyr på græs. Mindes ikke vi lukket så sent ud. Heldigvis var der meget foder på lager. Græsset har manglet både vand og varme men nu har det en god kulør.

31-December-2020

Det forbandede år

Vi tager afsked med 2020 men ikke med Corona, som vil følge os langt ind i 21 også. Vi husker dette år som Corona året hvor alting er blevet aflyst. Heldigvis er dyrene ligeglade. De har haft et forår og en sommer med godt vejr og dertil masser af græs. En hel del af Bakkely dyrene har fået nye ejere her i 2020 blandt andet sendte vi Pedro PP afsted til England. De sidste dyr blev lukket på stald så sent som12. december. Med ønsket om et bedre 2021 både med slagtepriser og hvor sociale arrangementer kan gennemføres siger vi GODT NYTÅR.

03-September-2020

Kornet er høstet

Den ene hektar vi lod stå til modenhed overkom vi. Men alle de skønne høst dage i august blev brugt på at samle halm. Ny rekord med 253 rundballer dejlig tør halm står under plastik uden en eneste dråbe. Derfor forkæler vi os selv med et weekend ophold på Skallerup klit. Herefter står den på fravænning af kalve og påbegyndelse af salg af tyre.

08-Juli-2020

Uge 27 - Ferie - Vand

Regntid vores ferie har budt på masser af vand. Under os men så sandelig også over os. I øjeblikket er der så meget græs at dyrene ikke kan følge med. Vi har taget slet og behøver ikke mere. i alt ca. 133 wrapballer 1 slet og 38 hø rundballer. Så kommer helsæden på 2,5 hektar og et 2. slet, hvor dyrene ikke kan lukkes på.

17-Maj-2020

Fiorentina

Vi har ventet spændt men for 3 dage siden fik hun denne fine kviekalv født uden hjælp efter Bakkely Obelix PP. Kalven hedder Roma P(PP)

24-April-2020

Dyrene er lukket ud

I hvertfald de fleste tilbage er 2 tyre samt 2 køer. Vi har 2 kælvekvier som ikke lige skal lukkes i flokken, de for lov indtil videre at gå ud og ind

15-Februar-2020

Dybstrøelse i stalden starter forfra

Bestemt en af de dage, hvor jeg hader at have dyr. Det tager ca 4 timer Heldigvis regnede det ikke lige den dag heller ingen blæst så portene kunne stå åbne mens det foregik.

31-December-2019

Nytårshilsen

Nu er et fantastisk år er ved at rinde ud. Et år som har givet en masse store og små udfordringer. Men ikke mindst en masse arbejde både i mark, stald og på jobbet. Jeg vil ikke skrive noget om vejret for det har fået rigeligt omtale i løbet af året. Vi kalder 2019 klima året på godt og ondt. Jeg synes altid jeg har passet godt på vores landjord. Det er der vores Simmentaler skal have fodre fra. Desværre samler jeg hvert forår og sommer en del affald ind som er blæst fra vejen ind på marken. Men vi skal alle tage ansvar uanset om man kommer fra over there eller down there. Især en dato 1. oktober har været en særlig dag både for de to og firbenede. Vores datter, svigersøn samt vores barnebarn flyttede tilbage til Jylland. Jeg startede nyt job hos Danpo i Farre, jeg er faldet godt til og Jens "nyder" fortsat mit selskab om formiddagen. Jeg har aftenvagt men det foregår fra privatadressen, vist nok nået alle synes godt om. De første kalve efter brug af egne tyre er ankommet. Der er rigeligt af foder og strøhalm kun pladsen er lidt trang. Det blev kun til enkelt udstilling i år vi tog på Landsskuet meget nervøse, dog helt uden grund begge dyr fik 23P. stod 1 og 2 i deres hold. Vi ønsker alle Godt Nytår og håber vi ses i det nye år.

06-August-2019

3 på stribe

Det er ikke første gang vi anvender en af vore egne tyrer som opfølgningstyr om sommeren, det giver en fantastisk ro på marken. Ingen "trætte" køer der bruger 24 timer på at vise deres brunst. At vi så indtil videre har brugt ikke færre end 3 forskellige tyre i år, Ja okay det kræver lidt logistik og lidt flere marker til afgræsning. Men det er billigt, det er nemt, det er effektivt.

03-Maj-2019

Maj Kulde

Giver lade fulde siger et siger et gammelt ordsprog. Det må vi så håbe passer. Vejret har bestemt ikke været som det plejer med en varm februar våd marts tør april og indtil videre meget kold maj. Desværre er North P ikke solgt og vi må så småt vende os til at sige farvel til ham i uge 21. Mærkeligt med hans alder vil han kunne passe en stor besætning. Hans længde og eksteriør gør ham til noget mærkbart. Han er efter Bakkely Fiorentina som senest var udstillet på kødkvæg skuet 2018 med 23P.

18-Januar-2019

Besætningsoversigt og Salgsliste opdateret

31-December-2018

Lidt af hvert stort som småt

Med få timer tilbage af en meget solbeskinnet 2018, som sikkert vil blive husket. Som en af de varmeste og tørreste vi har oplevet. Vi undgik at bruge noget af vinterfodret i sommers, men kun takket være en Fasterholt der kørte non stop. Lidt vedligeholdelses penge skulle den også have for slet ikke at nævne den strøm regning vi her senere på året fik! Til gengæld var der stor forståelse fra kommunen da vandtilladelsen skulle forhøjes. Personligt stoppede jeg med at tælle sommerdage da vi nåede omkring de 50 dage med temperaturer over de 25. Et Solens år kan vi roligt kalde 2018. Det blev også et år hvor vi atter engang købte til mere jord til. Lidt skov og hegn er blevet ryddet og en ny mark kan formentlig tages i brug når vi nu her inden alt for længe for nedgravet føderør til vandingsmaskinen. Man ved jo aldrig! Men vi kan konstatere på nuværende tidspunkt, at der bliver brugt op af både strøelse og foder i indeværende sæson. Et andet drilsk problem dette år har været brunst på især kvierne. Det bevirker desværre lidt for gamle kvier inden de når at kælve 1. gang. Desværre viser slagtepriserne ikke opløftende humør for nuværende. Lad os håbe og tro på, det retter sig positivt i det nye år. Men vi siger farvel 2018 med fanen højt hævet fra Dyrskue sæsonen, som vi vist aldrig kommer til at prøve igen med så gode resultater.

08-Oktober-2018

Kælvnings sæsonen er i fuld gang

De seneste kalve er efter Kilbride farm Delboy og Curaheen Gunshot P.

Mødrene er Bakkely Estrella P og Bakkely Infernal P

29-Juli-2018

Hverdag

Sommerferien er slut! Blev tilbragt i lejet sommerhus i Nordsjælland - Jens fik kun et par dage, Vandingsmaskinen skulle flyttes. Den har kørt som aldrig før med temperatur over 30 gr. og hedebølge synes det nytteløs men det er lykkes at holde græsset grøn på marken, haven er for længst sveden af. Vi har i modsætning til mange andre ikke fodret og vinterfodret er bjerget så vi kan klare os. Vi mangler i skrivende stund kun 100 rundballer strøhalm, som vi har lovning på hos naboen, når det bliver høstet.

15-Juni-2018

Det østjyske Dyrskue

Bakkely Giga med hendes 40 dage gamle tyrekalv Orion.
Bedste Ko

03-April-2018

Forår og græsmarker

Så blev der spredt gødning på græsmarker, så venter vi på vand og varme. Så vi kan lukke dyrene ud.

09-Marts-2018

Status

Vi køre på 2 slet græs som desværre blev alt for tør fordi presseren kørte i stykker. Supleres med helsæd som rækker til resten af denne månede. Men der er fortsat mange wrapballer og det kan slå til. Halm til strøelse har vi rigeligt og i rigtig god kvalitet. Overvejede at sælge 50 - 75 stk. Men tror vi lader det stå hvem ved hvordan høsten bliver!

07-Marts-2018

Sibirisk kulde og frosne vandrør

Godt man er gift med en smed for ellers havde det været en bekostelig affære. Til trods for varme og cirkulation i vandet, blev stalden alligevel omdannet til frysehus og mere eller mindre samtlige vandrør er frost sprunget. Så mærker man for alvor, hvor mange dyr man har når de skal have vand med spand og baljer.

28-Februar-2018

Januar og Februar

De 2 første kalve efter Lykke Leman PP fødes, store kalve men de fødes let uden hjælp. Der er testet på Homozygot Pollethed på flere kvier. Resultaterne kan ses på besætningsoversigten med P og PP efter navnet.

31-December-2017

31-December-2017

Efterhånden er det blevet en lille tradition at jeg her på året sidste dag. Skriver lidt om det nu snart forgangne år. Det har været en MEGET våd år. Men kornet blev tilsået i vanlig tid i foråret. Egentlig var det planen at de 5 hektar som blev lagt om og sået med nyt udlæg, skulle vi have taget halvdelen til helsæd. Men når nu hele sommeren bragte rigelige mængder af nedbør, voksede græsset så godt, at vi valgte at lade det stå til modenhed. Dyrene klarede sig på ca. 12 hektar græs godt nok med lidt oftere foldskifte men det fungerede egentlig okay. Vi fik høstet det rettidigt med 16 og 17 % vand, sammen med nået godt tørt halm. Før det startede med hver anden dags regn fra midt august og hele september. 2017 kalder vi TVILLING ÅRET vi har faktisk fået alt for mange selv her på året sidste dag nedkom Delta igen med tvillinger. Heldigvis har alt forløbet godt og 2 er trods alt bedre end ingen. I øjeblikket afventer vi afhentningstidspunktet på dyrene som er solgt til Tyskland og Tjekkiet. Så vi langt om længe kan lukke porten til stalden for det kniber meget med pladsen til især kvierne. Vi har d.d. i alt 61 dyr. Langt flere end vi bør have men det skyldes især alle de tvillinger vi har fået. Så vi imødeser med fortrøstning 2018. Godt Nytår til hver og en.

03-September-2017

Høst og Grovfoder

Hos os som alle andre steder i Danmark har høsten voldt stor besvær i år. Den 15. August blev omkring 5 hektar vårbyg høstet og halmen presset 2 dage efter. Resten af vores halm købes hos naboen og i år var der rigelige mængder, der står nu ca. 230 rundballer under plastik i et forhåbentlig fornuftigt kvalitet året taget i betragtning. Vi har formentlig taget sidste slæt græs her er der "kun" lavet 182 måske lige i underkanten men vi har et overskud stående fra sidste år, så det går alt sammen.

13-August-2017

Opdate - salgsliste

Vi har solgt Lucy og Limit. Lucienne har under 30 dage til kælvning og er derfor ikke længere salgsbar. Til gengæld har vi tilføjet 2 nye interesante emner såfremt det skulle have interesse. Derudover fortsat et fornuftigt udvalg af kalve og unge kvier til salg

10-Juni-2017

Flere hundyr kvier og køer

Til salg - I øjeblikket for mange hundyr

01-Juni-2017

Salgsliste

Har i dag tilmeldt 3 dyr på Dansk Simmental Hjemmeside. Her på hjemmesiden er der lagt billeder op på dyrene.

15-Februar-2017

Besætningsliste opdateret

Med de seneste Pollede resultater

31-December-2016

Det herrens år 2016

Her på årets sidste dag. Er det tid at se tilbage på et år der har budt på lidt af hvert. Et forår, hvor alt modgang vil huskes og ikke ønskes for sin værste fjende. Kalve som ikke ville se dagens lys, korn der blev spist af larver oma. Meget vemodig tog vi på sommerens eneste dyrskue i Horsens. Heldigvis med et godt resultat i bagagen. Sommeren bar stor præg af vores sølvbryllup, med stor travlhed. Men en dejlig dag blev det og den første dejlige morgensol i lang tid kom d. 17 august og vi drog på en velfortjent sølvbryllupsrejse til Barcelona med vores børn. En vandingsmaskine der var vinterklargjort blev taget i brug i september måned. Så blev alt vendt på hovedet igen i efteråret, kalvene smuttede ud knap kunne vi nå at få dem indendørs inden kælvning. Der kom 11 livskraftige kalve i løbet 1½ måned. Et af årets sidste højdepunkter var Agromek der slutteligt kunne være endt meget bedre så vær velkommen år 2017.

13-Juni-2016

Besætningsoversigt er revideret

12-Juni-2016

Horsens Dyrskue

Så er dyrene vasket 1. gang. Hvis alt går vel udstiller vi en ko og to kvier.

09-Juni-2016

Wrap

Det blev til ikke mindre end 166 wrap baller i 1.slet. Mon ikke det meste af vinterfodret er klar...

11-Marts-2016

Leman PP og Locomotion P

2 dejlige tyrer med interessant afstamning er til salg.

09-Februar-2016

Besøg fra tjekkiet

Er i DK for at se på homozygot pollede tyrer.

1-Februar-2016

Endeligt.....

Så ser det ud til at vanen er brudt 3 tyrekalve født i træk. Giga fødte tvillinger d.28.01 efter Emil, dog døde den ene efter 1 døgn.
Ghana fødte d.30.01. en tyr efter Charlie begge kælvede u.hjælp

15-Januar-2016

Grüne Woche Berlin Bundesshau

15 - 17 januar gæstede vi Berlin igen! Dejligt at hilse på vores Tyske kollegaer og tak for gæstfriheden og hyggeligt selskab

14-November-2015

Kviekalve

Så blev der larm i stalden. Kviekalve separeret og vejet.

27-Oktober-2015

Besætningsliste opdateret

Vi har fået foretaget drægtighedsundersøgelser i dag, desværre med et par nitter iblandt.

23-Oktober-2015

Bedriftsbesøg

Vi vil gerne sige tak for besøget, til de af jer som lå vejen forbi os før kursus.
Håber i havde en god dag.

29-August-2015

Høsten 2015 er overstået!!

Så er høsten i hus og halmen er dækket. I alt 175 rundballer meget tørt halm venter nu på at blive strøet ud. Vi tager de 3 første dyr ind for kælvning her først September.

29-August-2015
08-Maj-2015

Deadline for tilmelding til Horsens

Så er der indsendt tilmelding. Hvis alt går vel møder vi frem med 2 køer m. kalv og 3 kvier. Håber vi ses d. 12 - 13. Juni på Dyrskuepladsen.

20-April-2015

Besætningsoversigt er revideret

14-Marts-2015

Gået i hi ?...

Ikke helt men de seneste måneder har været bemærkelses værdige stille. De seneste kælvninger er foregået uden hjælp! Foder har der været rigeligt af, dog kommer der til at mangle strøhalm. Hel vildt vi igen har rullet 130 rundballer ud. Hvorfor gå i fitness når muskler og motion kan trænes og ske blandt tilfredse dyr!
Fordelingen på de fødte kalve er 20/80 % med færrest handyr. Vi venter nu spændt på de første kalve efter Jefferson P. De fleste af køerne samt en kvie er drægtige igen bl.a. med hans halvbror Jimbalaya PP. Tiden er også brugt på at holde et godt øje til dette års foldtyr. Men definitivt bliver han efter Bakkely
Herkules.

11-December-2014

Årets sidste kalv er født

En stor flot kviekalv: Belika x General = Kimberly P
GB: Last calf is born this year:

1-December-2014

Sæd efter Jimbalaya PP

er nu udleveret til inseminører.
GB: Semen from Jimbalaya PP is availably.

20-November-2014

Bakkely Jimbalaya PP

Er afsendt til Tyskland. Han er ankommet og hans nye ejer glæder sig til at gøre brug af ham.

24-10-2014

Bakkely Jupiter og Jefferson

Går nu i Tyskland hos deres nye ejere.
Så har vi af
sendt endelig tilmelding til Agromek d. 27 og 28 nov. 2014

07-09-2014

Bakkely Jumanji er blevet testet Hymozogotisk Pollet

29-08-2014

Forhåndstilmelding

Har d.d sendt forhåndstilmelding til kmu@vikingdanmark.dk.
Husk deadlne er 1.sep - Håber vi ses!

31-07-2014

Høstet før 1.8 2014

Aldrig har vi høstet vårbyg så tidligt...
Aldrig har vi vandet vores græs så meget...
Total nedbør juli = ca, 30 mm

03-04-2014

Besætningsoversigt er opdateret

04-03-2014

Bakkely Jimbalaya er testet

Homozygotisk Polled se mere info på Ålestrups Hjemmeside
DE: Heute hat wir dem bulle Bakkely Jimbalaya als Homozygotsk pollet getestet=PP
Mehr info an dem teststation webzeite oder anrufe +45 31671106
GB: We have testet our Bull Bakkely Jimbalya and he is HP look for further info on Aalestrup homepage or call 45 31671106

04-02-2014

Tusind tak

Til alle jer som var med til at gøre åbent hus dagen til en succes.
Det varmede vores Simmentaler hjerte at se så mange kollegaer kigge forbi!

13-09-2013

3 dyr tilmeldt simmentaldenmark salgslite

DE. 3 Tiere an simmentaldenmark verkaufliste
GB: 3 animals on the danish simmental homepage

08-09-2013

den 7-9 2013 fik Delta igen en kviekalv efter Darwin.

DE: Delta hat seiner 2. färsen: Der vater ist Tiset Darwin
GB:Delta get her 2. heifer calf after Darwin

13-09-2013